Wat als jullie een betere wereld kunnen bouwen? Waar beginnen jullie?

FLL Delft

Op  7 december gaat de FIRST® LEGO® League Delft regiofinale weer van start in het Science Centre Delft.

Tijdens de FLL® Delft City Shaper ga jij samen met je klasgenoten een betere wereld bouwen. Ben jij er klaar voor?!

Op je plaats, klaar… Af!
First Lego League regiofinale Delft 2019-2020

Wat is FIRST® LEGO® League Delft?

FIRST® LEGO® League (FLL) is een project dat kinderen introduceert in de wereld van wetenschap en technologie in de vorm van een techniekwedstrijd. De FLL® daagt kinderen uit om te denken als ingenieurs en wetenschappers en behandelt onderwerpen en opdrachten die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen, volgens een jaarlijks wisselend thema.

De uitvoering van de FIRST® LEGO® League (FLL) op regionaal niveau wordt gedaan door regiopartners in verschillende regio’s, verspreid door de Benelux. Deze regiopartners verzorgen onder andere de teamwerving.
Voor de regio Delft (inclusief de FLL Jr.) is dit het Science Center Delft. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over de FLL Delft.

Zijn jullie klaar om samen een betere toekomst te bouwen?

Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen. In de FIRST® LEGO® League maak je deel uit van een bloeiende gemeenschap boordevol inspiratie, creativiteit en hoop op een sterkere, duurzamere toekomst – een die beter is gebouwd door het samen te doen.
De deelnemers hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die ze thuis noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Met de steun van de FIRST® LEGO® League-gemeenschap, is dit de kans om onze toekomst te leiden en verbeteren!

FIRST® LEGO® League Jr. 2019-2020 Challenge: BOOMTOWN BUILD

FIRST® LEGO® League Jr. 2019-2020 BOOMTOWN BUILDSM

Ieder jaar presenteert de FLL Jr. een nieuwe uitdaging om de creativiteit van jonge kinderen te stimuleren. Tijdens het verkennen van dit alledaagse thema maken de teams van maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar gebruik van bouwkundige basisconcepten om een model van LEGO onderdelen te bouwen. Ook kunnen de kinderen gebruik maken van LEGO Education WeDo om de basisprincipes van programmeren te leren. Daarnaast leren de kinderen hun werk te documenteren in het techneutenschrift en te delen wat zij geleerd hebben op hun ‘Laat Zien’ Poster. Tijdens deze uitdaging werken de kinderen volgens deFLL Jr. Core Values, zoals samenwerking, respect hebben voor elkaar en plezier hebben.

Belangrijke data

1 april 2019
Start registratieperiode teams

30 september 2019
Sluiting registratieperiode teams

7 december 2019
FLL Regiofinale Delft
9:00u – 17:00
Science Centre Delft, Delft

25 januari 2020
Benelux Finale Breda

29 april – 2 mei 2020
First World Festival

n.n.b.
Open International Championship

PARTNERS

Logo DOENK