Wat als jullie een betere wereld kunnen bouwen? Waar beginnen jullie?

Over FIRST® LEGO® League

De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het CITY SHAPER seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Het doel van de FIRST® LEGO® League is:

  • Kinderen enthousiasmeren over wetenschap en technologie
  • De deelnemers leren om een probleem op een creatieve manier op te lossen 
  • Kinderen leren om in een team samen te werken

De FIRST® LEGO® League is onderverdeeld in vier onderdelen. Voor elk onderdeel kunnen de deelnemers punten scoren.

Robotprestatie
Ook wel de robotwedstrijd genoemd. Tijdens de robotprestatie heeft ieder team 3 pogingen om met de robot de missies uit te voeren op het speelveld. Voor iedere poging hebben zij 2,5 minuut de tijd en uiteraard telt de hoogste score mee voor het eindtotaal. Meer details over de robotprestatie lees je hieronder.


Het Project
De teams voeren bij dit onderdeel een onderzoek uit binnen het team en daarvoor moeten ze zelf een probleem definiëren en zelf komen tot een innovatieve oplossing. Bij het vinden van de oplossing gaat het om creativiteit. Het team dient zelf overtuigd te zijn van hun oplossing. Tijdens de regiofinale moeten ze een jury overtuigen.


Robotontwerp
Tijdens het robotontwerp kunnen de teams, in alle rust de constructie van de robot en de gekozen strategie per missie aan de jury presenteren. Het gaat erom dat de leerlingen de jury er van kunnen overtuigen dat ze hebben nagedacht over het ontwerp en het programmeren van de robot. Het gebruik van sensoren is niet verplicht, maar wordt aanbevolen en extra gewaardeerd.


Core values
Core Values is een belangrijk onderdeel binnen de FLL®. De Belangrijkste zijn sportiviteit, samenwerken en respect voor elkaar, binnen het team en de regiofinale. Daarnaast interviewt een jury het team om te achterhalen hoe de taken zijn verdeeld: is er binnen het team gebruik gemaakt van ieders eigen kwaliteiten? Ook kijkt de jury naar de onderlinge samenwerking, zowel gedurende het voortraject als op de regiofinale zelf.


Wereldwijd doen meer dan 25.000 teams uit ruim 80 verschillende landen mee aan de FIRST® LEGO® League. Voor elke deelnemer, in elk land, bestaat de FLL uit dezelfde opdrachten.